De-ale campaniei

Multă ură între tabere, multă vehemență în a spune nimic, doar înjurături, multă dragoste pentru și dinspre diasporă. Ăia care ar fi îndreptățiți să spună ceva sunt eclipsați, nici nu mai contează. Toate astea până luni. Apoi taberele se pun pe treabă, împreună, iar de diasporă își mai aduc aminte peste cinci ani și viceversa.
Au trecut și dezbaterile, am văzut prestația fiecăruia. N-am înțeles de ce Ponta purta vestă, așa cum nu am înțeles nici de ce Iohannis se uita pe pereți atunci când Ponta îi răspundea la întrebări. Dar astea sunt aprecieri subiective, mă influențează pe mine și atât.
Am, totuși, și două sesizări obiective care, prin abordarea pe care candidații au avut-o, pot cântări la vot.
Nu îl pot înțelege pe Ponta de ce nu a creat de 100 de ori, de 1000 de ori mai multe secții de votare, având în vedere că prea mult lăudata diaspora nu ar fi venit never ever în număr mai mare de câteva sute de mii de români. Și dacă ar fi votat toți contra lui, nu ar fi pierdut mare lucru, ba mai mult, i-ar fi câștigat pe unii din țară, arătând că „votul nu e doar o lozincă, ci un drept” așa cum acuză acl.
La fel, nu-l pot înțelege pe Iohannis de ce nu merge la o dezbatere la Antena 3. Dacă aș fi fost în locul lui aș fi cerut toate cele 4 dezbateri acolo. Ești la o diferență mare de Ponta, nu ai nimic de pierdut, doar de câștigat. Cum să demontezi toate acuzațiile pe care pretinzi că ți le aduce Gâdea, dacă nu privindu-l în ochi și susținând contrariul?! Orice eventuală jignire, insultă sau abatere a moderatprului nu ar fi făcut decât să te victimizeze și să te ridice în ochii noștri. În primul tur 60% dintre români nu au votat cu Ponta. Sigur multe procente din ăștia 60% se uită zilnic la Antena 3. O arată cifrele. Pe ăia nu-i convingi ducându-te la B1 sau Realitatea. În schimb, în timp ce Ponta te va zdrobi în fața muuuultor oameni la Antena 3, tu neputându-te apăra (pentru că nu ești acolo și nici nu cred că va fi vreunul p-acolo dornic să te apere), tu preferi Digi24 unde poți, cel mult, repeta ce am mai auzit.

Vizualizări:4623

This entry was posted in t.w.i.s.t.. Bookmark the permalink.

One Response to De-ale campaniei

  1. Maria says:

    Uite ca a castigat Iohannis iar Ponta desi a pierdut, nu a fost mazilit in PSD cum este datina si cum au patit atat Nastase cat si Geoana la vremea lor.
    Ba mai mult, Ponta se tine acum cu dintii de functia pe care inca o detine desi a blocat pe cat posiil votul in diaspora si a si dat afara din PSD mai multi memri de frunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *